Er et mikrolån dyrt?

f1

Der hersker mange myter omkring lån online, bland andet, at de er meget dyre. Men er det egentligt rigtigt, når det kommer til små lån som mikrolån? Det skal vi kigge lidt nærmere på her, så du kan finde ud af, om et mikrolån er det bedste valg for dig.

Lån med og uden sikkerhed

En af årsagerne til, at onlinelån kan være lidt dyrere, end de lån du kan få i en fysisk bank, handler om sikkerhed. Det er nemlig sådan, når du ansøger om lån i en fysisk bank, at det som regel er tale om det, der kaldes lån med sikkerhed. Det er ikke nødvendigvis tryggere at låne penge, men man skal stille sikkerhed for sit lån, i form af ejendom eller andre værdigenstande. På den måde kan banken få sine penge igen, hvis du mod al formodning ikke betaler dit lån til tiden.

Når man låner penge online, som sms-lån og mikrolån, så er det som regel lån uden sikkerhed. Det vil sige, at man ikke skal stille sikkerhed for sit lån. Dermed skal onlinebankerne og lånestederne sikre sig på andet vis, og det sker som regel gennem lidt højere renter og gebyrer, end fysiske banklån. Til gengæld kan man låne til præcis det man har lyst til og man slipper for at redegøre for, hvad man skal bruge de penge man låner til. De kan man bruge som man har lyst, helt uden spørgsmål om til hvad.

Det er jo også sådan, at det som regel går en hel del hurtigere at søge om et mikrolån online, end at ansøge om et lån i en fysisk bank. Hvis man står og mangler et forholdsvis lille beløb her og nu, så er det måske et mikrolån du skal finde. Men hvis du ikke vil betale for meget, skal du gøre en vigtigt ting først.

Sammenlign og find billigt mikrolån

Det behøver ikke at være svært at finde et billigt mikrolån. Der er nemlig stor forskel på, hvad lån hos de forskellige leverandører koster. Med Mikrolån guide i Danmark kan du få overblik over de forskellige lån og hvad de koster, så du nemt kan sammenligne og finde det bedste og billigste mikrolån.

Hvis man har brug for penge her og nu, så er det effektivt at finde mikrolån online. Man ved aldrig, hvornår man har brug for penge. Det kan være, man gerne vil købe billetter til en vigtigt fodboldkamp, måske er køleskabet gået i stykker, eller der er dukket op en uforudset udgift. Derfor er det godt, at man hurtigt kan ansøge om lån online, når man har brug for et mikrolån. Det behøver heller ikke at være så dyrt som du frygter, hvis du sammenligner for at finde det billigste.