Guide: Få inspiration til indretning og børnesikring af hjemmet

f1

Venter i jeres første barn og er det svært at vide hvad i skal bruge inden baby kommer? Hvad skal stå klart inden fødsel og hvad kan laves hen ad vejen? Som kommende forældre kan det være svært, at finde hoved og hale i hvad der absolut skal være klar inden baby melder sin ankomst. 

Far og baby

Børneværelset, pusleplads og barnevogn 

Lige når baby kommer ud af maven, så vil baby allerhelst bare være hos jer. Den første tid bruger babyen stort set kun på at spise, sove og skide. Alligevel er der nogle ting der er rigtig rare at have i hjemme inden babyen kommer. Puslepladsen er eksempelvis en af de ting, i skal bruge med det samme. Når i skal vælge hvor i vil have jeres pusleplads, så er der nogle ting i skal have med i overvejelserne. Ofte bruger man vand når baby skal vaskes ren. Derfor skal i tænke over, om puslepladsen skal være nær en vandhane eller om i vil hente vand til hvert bleskift. Derudover skal i også tænke på pladsopbevaring nær puslepladsen. Bleer, vaskeklude og cremer er nemlig rigtig rare, at have i nærheden når man står og skal skifte sin baby. 

Gravid kvinde der holder på sin mave

Find jer til rette

De fleste holder også af, at bruge en barnevogn men det er i bund og grund en smagssag. En barnevogn kan man sagtens undvære, hvis man foretrækker at vikle eller bære sit barn i en bæresele. Børneværelset er til gengæld ikke noget der behøver at stå klar når baby kommer. Men hvis i synes det er hyggeligt, at bruge den søde ventetid på at lave børneværelset, så kan i hente inspiration til det lige her.  

Glad baby i seng

Børnesikring af hjemmet 

I behøver ikke at børnesikre jeres hjem inden baby kommer. De fleste babyer begynder først at kravle ud og udforske verdenen, når de er omkring 6 måneder. Derfor er det en opgave i sagtens kan vente med. I kan alligevel med fordel tænke over og forberede hvilke ting i skal børnesikre. Man ved nemlig aldrig hvilken baby i får og hvor trætte i er i de første måneder efter babys ankomst. Derfor er børnesikring ikke en ting i behøver at tænke over, før baby begynder at kravle. Men det kan være rart at lave en plan for det, inden babyen kommer fordi det ganske enkelt er der i er mest friske. Mange bliver overraskede over hvor hård tiden med en nyfødt kan være. Det er ikke en tid man kan forberede sig på, derfor kan det være en god ide at få ordnet så meget som muligt, inden baby kommer. Så I, når tiden er hård, kun skal sørge for at jer selv og baby har det dejligt.