Pas på dig selv og andre – også i sengen

f1
Kondom og mundbind

År 2020 har for mange føltes som en rutsjebanetur man gerne ville have blevet hjemme fra. Et langt forår i isolation, efterfulgt af en langt mere åbent samfund i sommermånederne, for derefter at vende retur til isolationstilstandene op mod juletiden. Det har været hårdt på de fleste, for nogen fysisk og andre mentalt, men heldigvis ser det ud til, at det snart bliver nemmere for os alle. 

Med vacciner på vej, er der håb om en snarlig genåbning, omkring næste sommer, og med det skal vi huske, at der stadig skal passes på hinanden indtil da.

Åbnet kondom

Beskyttelse er nøgleordet

Vi er efterhånden alle bekendte med det karakteristiske blå og hvide mundbind, der har prydet de danske restauranter, supermarkeder og offentlige transportløsninger. Da dette blev indført, blev mange forargede og var ikke tilfredse med, at de skulle pakkes ind. Men de fleste adlyder dog relativt uproblematisk reglerne, og udover et mundbind, er vi jo forhåbentligt også blevet mindet om vigtigheden af beskyttelse. Også når det kommer til andre handlinger end indkøb og transport.

Sex er noget mange har været foruden i starten af isolationen, og sommermånederne med de varme dage og hyggelige stunder, får altid sat godt gang i lysterne. Mange fik også sat gang i træningen og løbeturene igen, og det får i den grad folks endorfiner og hormoner til at løbe løbsk efter godt 3 måneder i hjemmet. Især de unge fik i den grad søgt deres muligheder, og lige præcis af den grund, er det vigtigt at huske beskyttelsen. Mundbind og kondomer, skulle helst være på tjeklisten, hvis ens planer er fokuserede på at få stillet lysterne igen. 

Kondom i skjorten

Hav altid et på dig – også et kondom

Hvorom vigtigheden af mundbind er blevet fodret til os alle gennem nyhedssegmenterne, kan man hurtigt komme til at fokusere meget på denne type beskyttelse. Men især singlerne med lyst til fornøjelse burde huske altid at have et af hver på sig, skulle de søge nye partnere i disse tider. Udover at passe på med pandemien og de mange smittetilfælde der dagligt bliver publiceret overalt på medierne, er beskyttelse i sengen i den grad også vigtigt. 

Der ville jo ikke være noget ved at gå fra en hyggelig aften med en sød partner, for så at finde ud af, at der både havde været kønssygdomme og coronavirus at hente. Her bør man gøre sig selv en tjeneste, og se på https://www.kondomaten.dk/, mens man alligevel er i gang med at shoppe online.