Det moderne plankebord holder stadig

rustikt bord af planker
f1

Det er efterhånden ikke nogen hemmelighed at plankebord er super moderne. Selvom det længe har været populært behøver det ikke være en grund til ikke at overveje at få sig et plankebord. For selvom det ses i mange hjem, så findes der også mange forskellige slags og du kan derfor stadig finde et der passer til dit hjem og din stil og samtidig skiller sig ud og er unikt. 

farvespil i træ

Brug plankebordet til noget andet 

Først og fremmest findes der mange funktioner et plankebord kan indgå i. Det helt oplagt er selvfølge at have det som spisebord. Men du behøver slet ikke at begrænse dig til det klassiske firkantede spisebord med plads til 4 eller 6 stole, eller en bænk på den ene side og stole på den anden. Du kan jo eksempelvis også vælge at få dig et rundt plankebord, så har det allerede skiftet en hel del udtryk i forhold til andres spisebord. 

En anden måde du kan bruge et plankebord er ved at have det som skrivebord. Det er måske ikke det bedste valg hvis du arbejder fast hjemmefra, da man så mere har brug for muligheden for hæve sænke, for ikke at belaste kroppen unødigt. Men er skrivebordet mere et bord flere af familiens medlemmer bruger lidt sporadisk i løbet af ugen, så kan et plankebord være både en utrolig flot og god ide. 

Nogle har også valgt at få et mine plankebord på lave ben og bruger det så som sofabord. 

plankebord som arbejdsbord

Leg med farve og udtryk  

Der er også andre måder hvorpå du kan ændre på plankebordets udseende og stil. Du kan for eksempel selv vælge hvilken type træ det skal laves af og hvad det skal behandles med. Især med valg af overfladebehandling får du pludselig mulighed for at skifte bordet farve eller fremhæve det spild der er i træet. Du kan bruge en olie der lysner træet eller gør det mørkere. Nogle gange kan olien også trække det lidt rødlige skær visse dele af træet kan have. Så kan et plankebord pludselig se vidt forskelligt ud alt efter hvilken behandling man har givet det. 

Alt sammen er med til at skabe stemning. Den lyse farve gør bordet lettere at se på, selvom det godt kan være et. stort og bombastisk bord, mens den mørke farve give noget mere kontrast til et ellers lyst rum. 

Noget der også kan ændre lidt ved fornemmelsen af et plankebord er hvorvidt det har naturlige kanter eller ej. Vælger man ikek at have naturlige kanter så kan man nemmere give bordet et mere stringent og rent udseende. Mens de naturlig bugtede kanter er med til at gøre bordet mere organisk, naturligt og varmt at se på. 

Du kan læse meget mere om de forskellige typer plankeborde der findes lige her.