3 bæredygtige initiativer du kan tage allerede i dag

Temperatur
f1

Det er vigtigt at vi alle tager ansvar og forsøger at tage nogle mere bæredygtige valg. I denne artikel kan du derfor finde tre ideer til klimavenlige initiativer, som du kan tage allerede i dag.  

Vegansk mad

Skær ned på kødet

Det kan hjælpe klimaet – og din krop– en hel del, hvis du skærer lidt ned på kødet og i stedet lærer nogle kødfri opskrifter. Der er ingen der siger, at du skal kaste dig ud som veganer. Men at tænke lidt nærmere over hvad man spiser er kun en god ting. 

Det kan virke alt for overvældende, hvis man fortæller sig selv fra den ene dag til den anden, at man nu ikke længere vil spise så meget kød. Tag det i stedet for en dag af gangen. Næste gang du skal have frokost nede fra firmakantinen kan du måske tage den kødfri mulighed? 

Lyspære

Tænk når du tænder for lyset

Det er dyrt at lade lyset brænde i tide og utide. Og derudover er det naturligvis ikke godt at bruge af klodens ressourcer på den måde. 

Det handler derfor om at gøre det til en vane at slukke lyset, når man forlader rummet for en længere periode af gangen. Husk også at fortælle dette til dine børn og andre personer du bor sammen med. I kan eventuelt hjælpe hinanden med at holde jer i ørerne omkring det.  

Anskaf en varmepumpe

Det kan også være en meget god ide at anskaffe en varmepumper til din bolig. Det er en relativ billig og meget klimavenlige måder hvormed man kan regulere varmen i ens bolig. 

Det er dyrt at anskaffe varmepumpen til at starte med. Men du vil hurtigt have betalt af på den og efter et kort stykke tid vil pumpen helt selv have tjent sig ind. Det er altså en langsigtet investering i både din bolig og klimaet.