Sikker sex fremmer den sportslige præstation

run
f1

Der er rigtig mange forskellige og varierende bud på, hvordan man sikrer sig den optimale præstation som sportsmand. Der er mange måder man kan arbejde aktivt for at holde kroppen sund og stærk, men der er også måder, hvorpå man kan forebygge usundheder og sygdomme på. Én af disse er sikker sex. Det kan måske lyde en smule underligt at sammenholde sportslig præstation og beskyttelse under den seksuelle akt. Men faktum er, at ubeskyttet sex kan resultere i sygdomme og gener. Dette nedsætter naturligt kroppens funktionsevne, og kan derfor resultere i et midlertidigt fald i ydeevne på banen.

Rigtig mange mennesker tager ikke seksuelt overførte sygdomme alvorligt, fordi de typisk kan helbredes med en kort medicinsk behandling. Men medicin – lige meget udstrækning, grad og type, er aldrig sundt for kroppen. Når man fejler noget skal man naturligvis tage medicin, men man skal være opmærksom på, at meget få behandlingstyper virker uden også at sætte sit præg på kroppens sundhed på andre måder. Således har rigtig mange præparater for eksempel generende bivirkninger. For den almindelige dansker er dette måske ikke så problematisk – men det er det for den seriøse sportsudøver. Åbenlyst nok er en uønsket graviditet også ganske ødelæggende i forhold til en sportskarriere.

Brug kondom for en sikker løsning

Der er mange forskellige muligheder, når det kommer til sikker sex – men ingen er lige så gode og effektive som kondomer. Den store fordel ved denne form for beskyttelse er nemlig, at den både beskytter mod kønssygdomme og graviditet – og gør det med et niveau af sikkerhed, der er utrolig højt. Kondomer er desuden nemme at bruge, og involverer et minimum af gene fra begge parters side. Har man sex med en ny eller flere partnere, så er kondomer derfor den absolut bedste løsning.

Der er mange, som har fordomme eller frygter omkring kondomer. Særligt mange mænd ser kondomer som noget generende og besværligt. De er bange for, at de ødelægger den seksuelle oplevelse eller skæmmer stemningen. Men efterhånden er teknikken bag kondomerne blevet så god, at det er meget sjældent, at man oplever nogle af disse gener. For eksempel er producenter som Durex derimod kendt for at skabe kondomer, som tværtimod fremmer den seksuelle oplevelse – for eksempel via kondomer med smag, med en særlig nubret overflade eller i ekstra tyndt materiale.

Hav altid kondomer liggende

Som seriøs sportsudøver er der altså ingen god grund til at lade være med at bruge kondomer, når man skal have sikker sex. Hvad end man er mand eller kvinde, så er det altid tilrådeligt at have et tilstrækkeligt lager af denne form for beskyttelse liggende. Når man er på rejse eller væk fra hjemmet, kan man med fordel også have kondomer med i tasken. På den måde behøver man ikke at gå rundt med frygten for sexsygdomme eller graviditet, og man kan fokusere fuldkomment på sin sport. Dette vil helt sikkert vise sig at give bedre resultater og mere fokus i sidste ende.